7. Targi CSR odbyły się 12 kwietnia br. w Galerii Stadionu PGE Narodowy w Warszawie. Było to największe w Polsce wydarzenie poświęcone społecznej odpowiedzialności biznesu i zrównoważonemu rozwojowi. Goście mieli możliwość odwiedzenia 70 stoisk firm i organizacji. Organizatorem wydarzenia jest Forum Odpowiedzialnego Biznesu. Grupa Adamed została partnerem strategicznym FOB w 2016 roku.

Zaangażowanie społeczne kluczem do wspólnego sukcesu

Grupa Adamed od wielu lat angażuje się w działania społecznie odpowiedzialnie, zarówno na rzecz swoich Współpracowników, jak i całego społeczeństwa. Na obecnym na Targach CSR stoisku Grupa Adamed miała okazję pochwalić się szczegółami na temat kluczowych praktyk firmy z zakresu społecznej odpowiedzialności. Przedstawiony został jeden z flagowych projektów - Adamed dla Seniora, w którym pod uwagę brane są potrzeby niezwykle wymagającej grupy społecznej, czyli seniorów. Kolejny to prowadzony od ponad 4 lat program naukowo-edukacyjny ADAMED SmartUP, popularyzujący naukę oraz wspierający szczególnie uzdolnioną młodzież w jej dalszym rozwoju. Do wszystkich dotychczasowych edycji zarejestrowało się blisko 25 tys. osób, 150 wzięło udział w obozach naukowych, 30 objętych zostało programem konsultacji edukacyjnych, a 6 otrzymało stypendia finansowe.
Podczas wydarzenia ogłoszone zostały także najlepsze praktyki, które wyróżniono w raporcie „Odpowiedzialny Biznes w Polsce 2017. Dobre praktyki”. Wyróżnienie otrzymały projekty Grupy Adamed: FUN RUN & MORE, Adamed dla przyszłych mam, Adamed dla Seniora, iPOZytywni, Odpowiedzialna reklama, Tydzień Wartości Grupy Adamed oraz program ADAMED SmartUP.

Grupa Adamed odpowiedzialnym partnerem polskiej gospodarki

Grupa Adamed jako polska firma farmaceutyczno-biotechnologiczna, która powstała na bazie polskiej myśli naukowej, stale poszukuje innowacyjnych rozwiązań. Aktywny współudział w rozwoju polskiej innowacyjnej gospodarki jest jednym z filarów odpowiedzialnego rozwoju Grupy Adamed.
Nawet szybka analiza krajowego rynku farmaceutycznego pozwala odróżnić te firmy, które są jedynie obecne ze swoją ofertą, od tych, które codzienną pracą wnoszą – również w wymiarze gospodarczym – prawdziwą wartość dodaną. Kluczowy jest poziom kontrybucji do polskiego PKB, wpływ na rynek pracy oraz znaczenie dla rozwoju innowacyjności polskiej gospodarki, a także wysokość odprowadzanych w Polsce podatków, wielkość eksportu i produkcji oraz zapewnienie bezpieczeństwa lekowego pacjentów w Polsce.
Firmy, które rdzeń swojej działalności prowadzą w Polsce możemy nazywać partnerami polskiej gospodarki. Przykładem takiej firmy jest właśnie Grupa Adamed.

Grupa Adamed z wizytą u zwycięzców konkursu Adamed dla Seniora

Przedstawiciele Grupy Adamed wręczyli zwycięskim organizacjom w konkursie Adamed dla Seniora czeki na realizację projektów, których celem jest wzmocnienie uczestnictwa osób starszych w życiu lokalnych społeczności oraz aktywizacja seniorów.