Konkurs „Polska Firma – Międzynarodowy Czempion” promuje działalność polskich firm na światowych rynkach. Jego celem jest wyróżnienie tych, które dzięki inwestycjom zagranicznym oraz działalności eksportowej przekształcają się w globalne podmioty, skutecznie konkurując na zagranicznych rynkach i budując markę Polski za granicą.

Grupa Adamed konsekwentnie prowadzi swoje działania na arenie międzynarodowej. Nasze produkty dostępne są na blisko 60 światowych rynkach, posiadamy przedstawicielstwa w 7 krajach. Nie poprzestajemy na tym, czego już dokonaliśmy. Wciąż się rozwijamy, o czym świadczy nasza ubiegłotygodniowa największa polska inwestycja bezpośrednia w Wietnamie, która wpisuje się w strategię internacjonalizacji Grupy Adamed –  powiedziała Katarzyna Dubno odbierając nagrodę.

Spotkanie poprowadził red. Grzegorz Nowacki z Pulsu Biznesu, a gościem specjalnym był Tadeusz Kościński, Podsekretarz Stanu z Ministerstwa Rozwoju. Kapituła w składzie: Ewa Kaucz - ARAW, Tadeusz Kościński-Ministerstwo Rozwoju,  Jakub Papierski - PKO Bank Polski,  Tomasz Pisula - Polska Agencja Inwestycji i Handlu, Tomasz Siemieniec - Puls Biznesu, Jacek Socha - PwC, Piotr Stolarczyk-KUKE oraz Iwona Woicka-Żuławska - Ministerstwo Spraw Zagranicznych przyznała narody w obszarach i kategoriach pod względem ich znaczenia dla rozwoju firmy, strategii ekspansji zagranicznej i promocji marki polskiej.

Grupa Adamed z wizytą u zwycięzców konkursu Adamed dla Seniora

Przedstawiciele Grupy Adamed wręczyli zwycięskim organizacjom w konkursie Adamed dla Seniora czeki na realizację projektów, których celem jest wzmocnienie uczestnictwa osób starszych w życiu lokalnych społeczności oraz aktywizacja seniorów.