Grupa Adamed na Zjeździe Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego

Bartłomiej Żerek, Kierownik Departamentu Innowacyjnego w Dziale Badań i Rozwoju w Grupie Adamed, wygłosił wykład na temat prac nad innowacyjnymi cząsteczkami przeciwnowotworowymi, prowadzonymi w ramach projektów: ONCO-3CLA (POIG 1.4) oraz ONCOTRAIL (Strategmed). Prelekcja odbyła się podczas 23. Zjazdu Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego w Krakowie, które odbyło się w dniach 19-22 września br. na Wydziale Farmaceutycznym Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum.

Głównym założeniem corocznego zjazdu jest wymiana doświadczeń, analiza wyzwań i możliwości czekających na przedstawicieli nauki i biznesu. Wydarzenie to również przestrzeń do dyskusji na temat korzyści płynących ze współpracy środowiska akademickiego i firm farmaceutycznych.

Polskie Towarzystwo Farmaceutyczne odpowiada za wspomaganie ruchu naukowego oraz utrzymanie jego wysokiego poziomu, w 2007 roku obchodziło 60-lecie istnienia.