Adamed dla Seniora na Targach Seniora w Krakowie

W tegorocznych, pierwszych Targach Seniora w Krakowie aktywnie uczestniczyła Grupa Adamed. Wydarzenie miało miejsce 6 i 7 października br. w Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO w Krakowie.

Na seniorów czekał cały wachlarz atrakcji przygotowanych przez organizatorów. Poza strefą wystawienniczą, w której swoje stoisko miał Adamed dla Seniora w ofercie dla uczestników znalazły się: pokaz mody „Senior i Moda”, występy zespołów wokalnych, w tym chóru gospel i grup teatralnych oraz zajęcia gimnastyczne. Zainteresowani mogli spotkać się również z gośćmi specjalnymi, takimi jak: Anna Dymna, która opowiedziała o swojej działalności w Fundacji Mimo Wszystko oraz ojcem Leonem Knabitem - cenionym duszpasterzem, autorem wielu książek, artykułów i felietonów.

Targi Seniora 2017

W strefie Adamed dla Seniora uczestnicy po raz kolejny mogli skorzystać z bezpłatnych badań neurologicznych oraz zasięgnąć porad lekarza specjalisty. Dla odwiedzających przygotowana została również specjalna strefa informacyjna, w której mogli dowiedzieć się jak przebiega proces jaskry oraz jak ważne w skutecznym leczeniu tej choroby jest jej wczesne wykrycie i systematyczne przyjmowanie leków. Dzięki aplikacji Glaucart przygotowanej w technologii wirtualnej rzeczywistości, użytkownicy przenosili się do fikcyjnego świata. Przez dwa dni zainteresowani mogli również wziąć udział w konkursie na twarz Adamed dla Seniora.

Udział w Targach Seniorów to kolejne wydarzenie dla osób 60+, w które włączyła się Grupa Adamed. Niedawno ogłoszone zostały również wyniki konkursu „Adamed dla Senior”, w którym trzy zwycięskie organizacje: IFMSA - Międzynarodowe Stowarzyszenie Studentów Medycyny w Warszawie, Dom Kultury w Kętach, Muzeum Nadwiślańskie w Kazimierzu Dolnym otrzymają 10 tys. złotych na realizacje zgłoszonych projektów. Celem działań prowadzonych przez Grupę Adamed jest aktywizacja seniorów oraz wzmocnienie udziału osób starszych w życiu lokalnych społeczności.

Targi Seniora 3.JPG

Targi Seniora 2.JPG