Kolejna szansa na szybszy rozwój – startuje czwarta edycja WAW.ac

Do 17 września br. Warszawski Akcelerator Technologiczny czeka na zgłoszenia firm i projektów obszarów life science, energii, mobile, elektroniki i IT. W ramach pięciomiesięcznego programu zakwalifikowani uczestnicy pracować będą nad projektami w formie warsztatów, indywidualnych sesji i networkingu. Partnerem projektu po raz kolejny jest Grupa Adamed.

WAW.ac przeprowadza uczestników przez autorskie warsztaty, specjalistyczne szkolenia, daje dostęp do globalnych partnerów i doświadczonych przedsiębiorców. Jednocześnie kieruje specjalne zaproszenie do naukowców, których skutecznie łączy z biznesem. Akcelerator współpracuje z ponad 100 ekspertami dziedzinowymi, którzy pomagają pogłębić wiedzę, wypracować umiejętności i zdobyć kontakty. To duża szansa dla firm zajmujących się poprawą jakości życia, komunikacją, rozwiązaniami Demand Side Response, czy technologiami IoT. Formularz zgłoszeniowy aktywny jest od 1 września na stronie http://waw.ac/zaaplikuj. Uczestnicy nie ponoszą opłat.

W czwartej edycji wprowadzamy kolejne usprawnienia i modyfikacje programu. Na przestrzeni ostatnich lat widzimy, jak zmieniają się potrzeby firm technologicznych i dostępne dla nich narzędzia. Zależy nam, żeby warsztaty były nie tylko intensywne, ale także interaktywne, wymagające od uczestników wyjścia ze swojej strefy komfortu, tak jak to często ma miejsce w kontakcie z klientami – mówi dr Andrzej Kuśmierz, założyciel i lider WAW.aca.

Czekamy na naukowców, których motywacją jest wola przełożenia wyników badań na nowe produkty czy usługi w sektorze life science. Wierzymy, że w polskiej nauce tkwi potencjał do prawdziwie przełomowych innowacji. Oferujemy dostęp do praktycznej wiedzy, swoistego rzemiosła  farmaceutycznego, które w połączeniu z nowymi ideami, odkryciami i wynalazkami może zaowocować skutecznymi wdrożeniami i sukcesem komercyjnym w tym niezwykle złożonym sektorze gospodarki – mówi Marcin Szczeciński, Kierownik ds. Inwestycji Kapitałowych w Grupie Adamed.

Efekty współpracy zaprezentowane zostaną podczas Gali Finałowej w lutym 2018 r. Partnerami IV edycji Waw.ac, oprócz Grupy Adamed są Microsoft, Intel, Innogy Polska, T-mobile oraz m.st. Warszawa.

Warszawski Akcelerator Technologiczny rozpoczął swoją działalność w lipcu 2015 r. Na swoim koncie akcelerator ma prawie 50 firm-absolwentów. Dla niektórych program przyniósł całościowy wzrost, inwestycję czy stworzenie produktu. Rekomendacje i konkretne efekty organizatorzy prezentują na stronie www.waw.ac/stories.

***

Grupa Adamed – to polska firma farmaceutyczno-biotechnologiczna, która powstała na bazie polskiej myśli naukowej i własnych patentów. Jest producentem około 250 produktów nowej generacji, oferowanych zarówno polskim jak i zagranicznym pacjentom z ponad 60 krajów świata. Posiada swoje przedstawicielstwa: w Rosji, Hiszpanii, Kazachstanie, Czechach, na Słowacji i Ukrainie. Obecnie zatrudnia więcej niż 1700 osób. Od ponad 16 lat firma prowadzi własną innowacyjną działalność badawczo-rozwojową. Tworzy konsorcja naukowo-przemysłowe z wiodącymi uniwersytetami oraz instytutami naukowymi, w kraju i za granicą. Własność intelektualna firmy chroniona jest kilkudziesięcioma patentami.

Grafika post fb 1 (pol).png

Logo wawac full.png