Bezpłatne badania neurologiczne na tegorocznej Paradzie Seniorów i Pikniku Pokoleń

Po raz czwarty w Warszawie odbędzie się największe wydarzenie dedykowane seniorom z całej Polski. Już 2. września br. o godzinie 12:00 ulicami stolicy przejdzie Parada Seniorów „Dojrzali Wspaniali” prowadzona przez DJ Wikę, a o godzinie 13:00 na Kampusie Uniwersytetu Warszawskiego rozpocznie się Piknik Pokoleń.

Dla uczestników wydarzenia Grupa Adamed przygotowała stoisko, na którym  przeprowadzane będą badania neurologiczne, sprawdzające reakcje na bodźce zewnętrzne. Lekarze wstępnie ocenią czy badany nie cierpi na zaburzenia równowagi, sztywność karku oraz zweryfikują prawidłowość odruchów. Przez cały czas trwania Pikniku Pokoleń będzie można również zaczerpnąć informacji dot. produktów Grupy Adamed oraz wziąć udział w specjalnie przygotowanym konkursie.

Wydarzenia, takie jak Parada Seniorów, potwierdzają, że seniorzy są coraz aktywniejszą grupą społeczną w Polsce. Jak pokazuje rosnąca z roku na rok frekwencja, osoby starsze ze szczególną ochotą korzystają z atrakcji przygotowanych przez organizatorów, a tych nie zabraknie również podczas tegorocznej edycji. Na uczestników czeka bogaty program, w tym: joga śmiechu, koncert Tercetu Egzotycznego oraz dancing z DJ Wiką i Radiem Pogoda.

Grupa Adamed z myślą o seniorach realizuje wiele działań. Jednym z nich jest konkurs Adamed dla Seniora, którego wyniki ogłoszone zostaną już 20 września. Każda ze zwycięskich organizacji może liczyć na 10 tysięcy zł wsparcia. O finansowe granty mogły ubiegać się realizowane lub planowane inicjatywy, których celem jest wzmocnienie uczestnictwa osób starszych w życiu lokalnych społeczności oraz aktywizacja seniorów. Zgłoszenia – maksymalnie trzy od jednej instytucji – przyjmowane były od stycznia 2017 roku.

Zapraszamy do strefy Adamed dla Seniora.

Grupa Adamed – to polska firma farmaceutyczno-biotechnologiczna, która powstała na bazie polskiej myśli naukowej i własnych patentów. Jest producentem około 250 produktów nowej generacji, oferowanych zarówno polskim jak i zagranicznym pacjentom z ponad 60 krajów świata. Posiada swoje przedstawicielstwa: w Rosji, Hiszpanii, Kazachstanie, Czechach, na Słowacji i Ukrainie. Obecnie zatrudnia więcej niż 1700 osób. Od ponad 16 lat firma prowadzi własną innowacyjną działalność badawczo-rozwojową. Tworzy konsorcja naukowo-przemysłowe z wiodącymi uniwersytetami oraz instytutami naukowymi, w kraju i za granicą. Własność intelektualna firmy chroniona jest licznymi patentami.

Logotyp_Dojrzali Wspaniali_Adamed dla Seniora.png