Grupa Adamed na Dniu Warszawskich UTW na Torze Służewiec

W sobotę 17 czerwca br. na Torze Służewiec w Warszawie odbyła się już VIII edycja Dnia Warszawskich Uniwersytetów Trzeciego Wieku. Grupa Adamed będąca od roku partnerem strategicznym Ogólnopolskiego Porozumienia Uniwersytetów Trzeciego Wieku oraz aktywnie działająca na rzecz Seniorów, po raz drugi uczestniczyła w wydarzeniu i przygotowała specjalne stoisko  im dedykowane.

W ramach tegorocznej edycji Dnia Warszawskich Uniwersytetów Trzeciego Wieku na stoisku Grupy Adamed czekały trzy strefy tematyczne. Pierwszą z nich była strefa konkursowa, gdzie można było uzyskać szczegółowe informacje o konkursie Adamed dla Seniora oraz zgłosić do niego projekt mający na celu aktywizację osób starszych. Na miejscu można było dodatkowo wygrać 3 zestawy upominków od Grupy Adamed. W kolejnej strefie przedstawiciel Grupy Adamed informował o działalności firmy oraz  produktach, w tym o nowym suplemencie diety Geriamoc - zawierającym żeń-szeń, witaminy i składniki mineralne, które pomagają w utrzymaniu wydolności fizycznej. Najwięcej zainteresowanych przyciągnęła strefa bezpłatnych badań: spirometrycznych oraz ciśnienia.

DSC_1128.JPG

Dzień Uniwersytetów Trzeciego Wieku to unikalna impreza o charakterze integracyjnym, gromadząca co roku kilka tysięcy Seniorów z warszawy i okolic, którzy razem świętują zakończenie roku akademickiego. Nieodłącznym elementem wydarzenia jest konkurs kapeluszy oraz gonitwa o Puchar UTW.  Jak co roku nie mogło zabraknąć gwiazdy specjalnej, tym razem uczestnicy mogli posłuchać koncertu Hanny Banaszak. Organizatorami Dnia Warszawskich UTW na Torze Służewiec jest Fundacja Ogólnopolskie Porozumienie UTW - największa organizacja przedstawicielska UTW w Polsce skupiająca ponad 30 000 słuchaczy. Patronat nad imprezą objął Parlamentarny Zespół ds. Uniwersytetów Trzeciego Wieku. Grupa Adamed jako partner strategiczny Fundacji Ogólnopolskiego Porozumienia UTW już po raz drugi uczestniczyła w wydarzeniu. W ramach wspólnych działań do tej pory zorganizowano również liczne wykłady dla studentów UTW, w tym z przedstawicielami Grupy Adamed – Joanną Ścisłowską i Justyną Grzechocińską, Doradcami Medycznymi oraz prof. Bolesławem Samolińskim i dr n. med. Ewą Jagielińską-Kalinowską.

DSC_1156.JPG
DSC_1186.JPG