Grupa Adamed partnerem Konferencji MedTrends

Dobiegła końca międzynarodowa konferencja „MedTrends 2017 – Europejskie Forum Nowoczesnej Ochrony Zdrowia”. W Zabrzu 16 i 17 maja spotkali się czołowi eksperci z dziedziny kardiologii, kardiochirurgii, onkologii, hematologii, neurologii i genetyki. Partnerem wydarzenia była Grupa Adamed.

Konferencja MedTrends to miejsce spotkań dla ludzi świata medycyny z Polski i innych europejskich krajów. Służy wymianie wiedzy i doświadczeń między sektorami nauki, medycyny i nowych technologii.

Wydarzenie przyjęło formułę serii warsztatów. Dwa z nich odbyły się pod merytorycznym patronatem Grupy Adamed. Podczas otwierających konferencję warsztatów uczestnicy poznali skuteczne metody wsparcia medycznych startupów – m.in. program MITEF rozwijający unikalne technologie i przyspieszający komercjalizację przygotowywanych przez startupy rozwiązań, w którym partnerem Ścieżki Zdrowie jest Grupa Adamed.

Więcej informacji o wydarzeniu na stronie organizatora www.medtrends.pl i na www.facebook.com/ForumMedTrends/.

Grupa Adamed_MedTrends.docx

docx | 182 KB