Fundacja Grupy Adamed z tytułem „Dobroczyńca Roku 2017”

W jubileuszowej 20. edycji konkursu „Dobroczyńca Roku” nagrodzone zostały najbardziej odpowiedzialne społecznie polskie firmy. W kategorii „Fundacja Korporacyjna” zwyciężyła Fundacja Grupy Adamed, którą doceniono za prowadzony przez nią z licznymi sukcesami program ADAMED SmartUP.

29 maja odbyło się wręczenie nagród konkursu „Dobroczyńca Roku”. W tegorocznej edycji stowarzyszenie Rzecznicy Nauki nominowało Fundację Grupy Adamed, zgłaszając ją w kategorii „Fundacja korporacyjna”. Jury doceniło działania Fundacji, nagradzając przyznaniem tytułu „Dobroczyńca Roku 2017”. Organizatorem konkursu już od 20 lat jest Akademia Rozwoju Filantropii w Polsce, która wspiera lokalne społeczności oraz docenia firmy zaangażowane społecznie, działające na rzecz innych. Organizacja wyróżnia te, które w działalności biznesowej biorą pod uwagę własne otoczenie, poświęcając własny czas i środki na zmienianie świata w lepsze miejsce.

Tytuł „Dobroczyńca Roku” jest dla Fundacji Grupy Adamed ogromnym wyróżnieniem i powodem do dumy. Szczególne miejsce na mapie działań CSR w naszej firmie zajmuje właśnie edukacja, która ma niepodważalny wpływ na tworzenie innowacyjnego społeczeństwa i w przyszłości zaowocuje kolejnym pokoleniem wybitnych naukowców - mówi Katarzyna Dubno, Dyrektor Działu Relacji Zewnętrznych i Ekonomiki Zdrowia, Członek Zarządu Fundacji Grupy Adamed.

Na wyróżnienie miał wpływ prowadzony przez Fundację Grupy Adamed od trzech lat program ADAMED SmartUP. Dotychczas już prawie 16 tys. osób zarejestrowało się do udziału w programie. Unikalny w skali kraju projekt naukowo-edukacyjny skierowany jest do wybitnie zdolnych uczniów szkół ponadpodstawowych, oferujący uczestnikom bezpośrednie wsparcie w rozwoju ich naukowych pasji.

Informacje o konkursie dostępne są na stronie www.dobroczyncaroku.pl.

• first list item

Grupa Adamed_Dobroczyńca Roku.docx