Grupa Adamed partnerem konferencji Impact’17

Kilka tysięcy osób ze świata biznesu, nowych technologii, polityki i nauki spotkało się w Krakowie między 31 maja a 1 czerwca br. podczas Impact’17 - największego w Europie Środkowej wydarzenia poświęconego innowacjom. Partnerem imprezy była Grupa Adamed.

Impact’17

Tematami wiodącymi dwudniowego spotkania były nowe technologie i innowacje w gospodarce. Wykłady i prezentacje ponad 300 prelegentów skupiały się na gospodarce przyszłości, sposobach wdrożenia nowych idei biznesowych, czy łączeniu technologicznego know-how z najlepszymi praktykami biznesowymi.

Popularnością wśród uczestników cieszyły się również mniej formalne spotkania organizowane przez partnerów Impact’17. Marcin Szczeciński, Investment Manager w Grupie Adamed, uczestniczył w zaaranżowanym przez Fundację Startup Poland spotkaniu przedstawicieli biznesu z twórcami startupów. Podczas krótkich rozmów prowadzonych w formule "speed dating" twórcy nowatorskich projektów mieli szansę na zaprezentowanie swoich projektów przedstawicielowi Grupy Adamed.

Grupa Adamed – jeden z liderów polskiej innowacji – od lat wspiera rodzime startupy, dzieląc się zdobytym przez lata doświadczeniem i wiedzą. Firma aktywnie działa m.in. w programie MITEF Poland, w którym młodzi innowacyjni przedsiębiorcy zdobywają know-how niezbędny, by ich projekty nabrały realnych biznesowych kształtów.

Więcej informacji o konferencji Impact’17 znajduje się na stronie www.impactcee.com.

Grupa Adamed partnerem konferencji Impact 2.jpg
Grupa Adamed partnerem konferencji Impact (6).jpg