Złoty Listek CSR Polityki dla Grupy Adamed

Tygodnik Polityka oraz firma Deloitte po raz kolejny wyróżniły polskie firmy za ich wybitne zaangażowanie i osiągnięcia w propagowaniu społecznej odpowiedzialności biznesu. Już trzeci raz w gronie nagrodzonych znalazła się Grupa Adamed. Priorytetowe traktowanie tego obszaru w działaniach firmy zaowocowało zdobyciem w tym roku najcenniejszego lauru, jakim jest  Złoty Listek CSR Polityki za rok 2016.

W tegorocznym zestawieniu wzięło udział 111 przedsiębiorstw. Zaszczytne trofeum przyznawano na podstawie analizy ankiet na temat społecznej odpowiedzialności biznesu i zrównoważonego rozwoju, którą przeprowadzono wśród największych polskich firm. Dodatkowe wyróżnienie za umiejętność budowania partnerstwa na rzecz realizacji działań i skuteczną komunikację otrzymał projekt ADAMED SmartUP, który znalazł się na liście inicjatyw stanowiących inspirację dla innych firm ze względu na swoją tematykę lub sposób realizacji.

Czym są nagrody Listki CSR Polityki?

Listki CSR Polityki to najbardziej prestiżowe w Polsce nagrody przyznawane za osiągnięcia w tym obszarze. Każdego roku tygodnik na podstawie rozesłanych ankiet ocenia jakość społecznie odpowiedzialnych działań prowadzonych przez kilkaset największych polskich firm. Złoty Listek CSR Polityki otrzymują firmy, które opierają swoje działania na najlepszych lokalnych i globalnych praktykach oraz stosują międzynarodowe standardy. Istotnym elementem ich zarządzania jest spisany i publiczny dokument, definiujący  zasady postępowania biznesowego, a także najwyższe standardy zarządzania personelem. O efektach swoich działań informują cyklicznie w raportach, które podlegają zewnętrznej weryfikacji.

Grupa_Adamed_Złote Listki CSR Polityki.docx

docx | 179 KB